perjantai 16. joulukuuta 2022

Palkkarobotti tositoimissa

 

Aamupäivällä Katriina kiertää kaikki työpisteet läpi, ja muistuttaa kaikki työntekijöitä lisäämään mahdolliset puuttuvat tunnit Tuntinettiin, tänään on palkanlaskennan aika.

Kalle kiiruhtaa tarkistamaan alkukuun tunnit, ja lisää eilisen puuttuvan työaikakirjauksen. Hän pyytää Katriinaa antamaan itselleen leimauslätkän, näin hän ehkä muistaa helpommin työajan kirjaamisen.

Muori ja Katriina ovat varanneet palkkoihin pari tuntia iltapäivästä. Molemmat olivat sitä mieltä, että on hyvä varata aikaa, että saadaan varmistettua meneehän kaikki oikein.

“No niin, kävin tuossa jo kaikkia muistuttamassa puuttuvista kirjauksista aamulla, joten voisin ne eiliset kirjaukset hyväksyä”, Katriina aloittaa. “Hyvä, aloita sinä niistä, niin minä otan palkanlaskennan ohjeet esille”, Muori vastaa.


Niin Katriina käy hyväksymässä tunnit, ja tarkistaa samalla, että yrityksen perustiedot ovat kunnossa. “Muistelinkin, että meillä yrityksen tilinumerotieto oli vielä täydentämättä.” Katriina tuumaa, ja käy sen kopioimassa asetuksiin.


Tämän jälkeen Katriina siirtyy palkanlaskennan puolelle, ja valitsee yksikkö kerrallaan käsiteltävät työntekijät. “Huomasitko Muori, että minun ei tarvinnut tuota ajanjaksoa päivittää, se tuli suoraan samana kuin oli tuolla työaikaraporteilla”, Katriina tuumaa. “En minä sitä huomannut, mutta näyttää aika kätevältä”, Muori vastaa ja siristää silmiään.


Katriina luo palkkalaskelmat kaikille samalla kertaa ja näytölle avautuu palkkalaskelmapohjat. Yhdessä he Muorin kanssa tarkistavat maksupäivän, ja että jokaiselle löytyy tunnit, ylityöt ja kululajit palkkalaskelmilta. Kyllä vain, kävipä tämä kätevästi! Tarkastuksen yhteydessä he vahvistavat palkkalaskelmat maksuun.


“Voiko tämä käydä näin helposti, että minun ei tarvitse mitään manuaalista lisäystä tehdä”, Katriina varmistaa. “Ei näköjään tarvitse!”, Muori myhäilee tyytyväisenä.


Palkkalaskelmien muodostamisen jälkeen ajetaan maksatusaineistot ja lähetetään palkkalaskelmat. “Tämähän on helppoa!”, Muori huudahtaa tyytyväisenä. “Meillä jää mahdottomasti aikaa muuhun”. “Kyllä vain! Minä laitan tuon maksatusaineiston pankkiin, niin tällä erää on sitten meidän osalta palkat hoidettu” Katriina iloitsee.


Leveä hymy kasvoillaan Muori siirtyy kahvilan puolelle, ja ilmoittaa lähtevänsä käymään Joulutorilla. “Mikä onni onkaan tuossa palkkarobotista!” hän hihkaisee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti