tiistai 13. joulukuuta 2022

Lucian päivän pullat

 

Joulumuorin kahvilan leipomosta tulee herkullinen tuoreen pullan tuoksu.

Leipomon väki on aloittanut ahertamisen jo varhain ja ensimmäiset Lucian päivän pullat ovat jo jäähtymässä. 

“Ihana tuoksu”, huikkaa Katriina leipomon puolelle. “Eikö olekin”, virnistää Leena kädet jauhoissa. “Tilauksia oli tällekin päivää paljon, nämä Lucian päivän pullat ovat kyllä olleet menestys!”

Leena on tänä vuonna varautunut Lucian päivän tilauksiin hyvissä ajoin, koska viime vuonna myyntilaatikot loppuivat kesken. Hän laittoi muistilappuja tilauskansion väliin ja lähetti kalenterimuistutuksia koko leipomon porukalle.

“Katriina, osaatko sanoa, voisiko tuosta ohjelmistorobotista olla meille jotain hyötyä näihin muistutuksiin?”, Leena kysäisee Katriinalta.

“Tuossa leipoessani tuli mieleeni, saisiko nämä jotenkin yhteen paikkaan. Meillä ei leipomon väki tykännyt hyvää, kun kaikille lähetin muistutuksia”, Leena jatkaa.

“En ole aivan varma, mutta voisin hieman tutkia tuota Tuntinetistä”, Katriina vastaa.

“Minäpä palaan asiaan hetken päästä, kun olen nuo pullat tuonne kahvilan puolelle laittanut esille”, hän jatkaa samalla kun siirtyy takaisin kahvilan puolelle.

Kahvilan aamukiireiden laannuttua Katriina suuntaa toimistoon ja avaa Tuntinetin. “No niin, tutkitaanpas hieman noita muistutustoimintoja, mitä täältä löytyykään”, hän tuumaa ohjelmaa avatessaan. 

“Aivan, täällähän on ihan oma Muistutustoiminnot - lisäominaisuus, mutta onkohan tämä sitä Leenan toivetta varten?”, Katriina miettii. Hän selaa työntekijätiedot läpi ja hakee ohjeista hakusanalla "muistiinpanoja". Löytyi!

“Hei Leena, minä löysin sinulle muistutuksille sopivan kohdan Tuntinetistä!”, Katriina pinkaisee leipomon puolelle. “Voidaan laittaa sinulle oma toimenpidepyyntö Tuntinetin muistiinpanoissa, millekäs päivälle haluat?”

“Kiitos Katriina, kun selvitit! Pääasia on, että enää ei muut saisi niitä muistutuksia minulta”, Leena hihkaisee takaisin.

“Jos laitat tilausmuistutukset minulle jo lokakuun päiväykselle, niin myyntilaatikot ehtivät ajoissa leipomoon. Kiitos kiitos”, sanoo Leena ja hymyilee tyytyväisenä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti