keskiviikko 7. joulukuuta 2022

Pohdintaa leimauspäätteestä

 


Joulumuori kantaa pientä pahvilaatikkoa käsissään ja laskee sen kahvilan sivupöydälle. “Mitäs siellä on?” kysäisee Katriina.


“Joulupukin pajan entinen leimauspääte. Olivat siellä ottaneet puhelimen käyttöön, niin antoivat meille tämän. Mitä luulet, olisiko tämä kätevä meillä, jotta jokainen voi leimata itsensä sisään työpäivän alkuun ja ulos, kun ovat lähdössä kotiin?” Muori pohtii. 


“Millä siihen leimataan?” Katriina kiinnostuu. “Pukki antoi tämmöisiä lätkiä mukaan, näillä siis.” Muori ojentaa lätkiä Katriinalle.


“Aivan, nämä näyttää samalta kuin tuolla Kuntokeitaan kuntosalilla”, Katriina tutkailee tägejä.


 “Varmasti tämä helpottaa, jos otetaan käyttöön. Mutta minne leimauspääte laitetaan, riittääkö tunnisteet kaikille?”, kysäisee Katriina.


“Jos riittää, niin laitetaan tuohon sisääntulon oven pieleen? Kaikki voivat silloin leimata”, Muori ehdottaa. “Täällä on vielä SiM-korttikin paikoillaan, olisi heti valmis käyttöön.”


Niin Katriina ja Muori alkavat selvittämään, miten leimauslaitteen saisi heille siirrettyä.


“Täällä ohjeissa lukee, että laitteen tunnus viedään työkohteille, ja lätkien tunnisteet työntekijöille. Sitten tulee tarkistaa, että oletustyökohde on viety työntekijälle. Kuulostaa aika yksinkertaiselta. Mitä mieltä olet, joko saadaan huomiselle käyttöön?”, kysyy Katriina ohjeita lukiessaan. 


“Otetaanko kahvilan vai leipomon porukalle ensin testiin? Testataan ensin, ja jos se tuntuu kaikkien mielestä toimivalta, niin sitten kaikille käyttöön. Tämä oli tällainen päähänpisto, nyt kun tuo laite jäi ylimääräiseksi”, Muori tokaisee.

“No joo, ja kuulostaa hyvältä suunnitelmalta. Minä voin lisätä sen tunnuksen samoin tein meille, ja tarkistan nuo avaimet työntekijöiden tietoihin”, Katriina innostuu.

Niin Katriina päivittää asetukset Tuntinettiin ja käy läpi, miten itse leimaaminen onnistuu. “Näyttäisi aika helpolta,” Katriina toteaa.


Joulumuori seuraa vierestä tyytyväisenä, miten kätevästi Katriina asiaa hoitaa. Samalla hän soittaa joulupajan huoltopäällikkö Huiskulle, josko hän voisi käydä tänään kahvilassa, niin tuumattaisiin porukalla laitteelle sopiva paikka. Huiskulle tämä sopii!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti