maanantai 5. joulukuuta 2022

Kiireapulaiset ja vastuulisät

 "Hello everybody! It is so good to see you again!", raikaa tuttu ääni kahvilassa. Käsityöpajan väki kiiruhtaa kahvilan puolelle, sehän on Akiko!


Akiko oli viime talvena Joulupukilla töissä ja ihastui niin Joulumaahan, että on tullut Suomeen uudelleen.


Tänä vuonna Akiko haluaa mukaan kahvilan toimintaan, joten Joulumuori on tehnyt hänelle kiireapulaisen työsopimuksen. Työvuorot hän suunnitteli niin, että halutessaan Akiko voi olla myös Lahjapajalla töissä.


“So lovely to see you again! You can start your day with Katriina”, sanoo Muori iloisesti ja huikkaa Katriinalle, että kävisivät yhdessä Akikon kanssa tervehtimässä myös leipomon puolella. 


“Laitan tämän päivän aikana vastuulisät kuntoon sinne Tuntinettiin”, Muori lisää. Muori maksaa vastuulisää kiireapulaisista vastaaville, apulaisiahan palkataan joka vuosi kaikkiin työpisteisiin.


Myös muita kiireapulaisia aloittaa tänään ja varhain huomenna sitten vielä leipomopuolen kiireapulaiset. Vastaaville on siis tiedossa työntäyteinen päivä, kun he tarkistavat ohjeistukset kuntoon ja aloittavat perehdyttämisen.

Iltapäivällä muori tallentaa kaikille vastaaville vastuulisät Tuntinettiin. Hän päättää perustaa siitä henkilökohtaisen lisän, jolloin ohjelmistorobotti käsittelee lisää suoraan tunneista. Näin säästytään taas erilliseltä manuaaliselta työltä.


Saamaan aikaan Kalle, yksi käsityöpajan kutojista, koputtelee toimiston ovea. “Joko me saadaan ottaa se Tuntinetti käyttöön? Minä en ole vielä saanut tunnuksia?”, kysyy Kalle. 


Muori nostaa katseensa tietokoneen takaa ja toteaa, että ilman muuta se sopii. “Miten muut neulojat, onko heilläkin tilanne sama, että haluavat jo tässä vaiheessa sinne kirjata?”, Muori varmistaa.


“Kaikille vaan. Merkittiin eiliset ylityöt taukotilan listaan, mutta se alkaa mennä jo suttuiseksi koko lista”, vastaa Kalle. 


“Minäpä laitan teille kutsut, niin pääsette tutustumaan. Ja viekää vaan näitä alkukuun tuntejakin jo sinne. Meillä on asetukset hyvällä mallilla, joten taidetaan ottaa myös alkukuun palkka-aineistokin sieltä”, Muori toteaa hymyssä suin.


Näin Joulumuorin työpöydän todo-listalla on taas yksi kohta vähemmän 😊Ei kommentteja:

Lähetä kommentti