tiistai 6. joulukuuta 2022

Itsenäisyyspäivän pyhälisät

 

“Hyvää itsenäisyyspäivää!”, leipomon Leo hihkaisee iloisena pullakuski Patelle, joka kopistelee leipomon ovella. “Kiitos samoin! Täällä sitä näin pyhänä töitä paiskitaan!”, Pate hihkaisee takaisin.

“Näinhän se menee, ja kivaa se on näin pyhänäkin! Onko suunnitelmia tälle päivää?”, Leo kysäisee.

“Illalla syödään pitkän kaavan kautta suvun kesken, samalla kaavalla mennään kuin aiemminkin, entäs sinulla?”, Pate vastaa. “Jaa-a, eiköhän sitä meilläkin pöytää koriaksi, ja Linnan juhlia pitää seurata myös”, Leo tuumaa. 

Samaan aikaan Leena on laittamassa tarjolle kahvilan puolelle meneviä leivonnaisia ja pohtii itsenäisyyspäivän pyhälisää.

Nämä pitää muistaa huomioida kaikille, ketkä ovat tänään töissä, että menee kerralla oikein, miettii Leena ja kirjaa tiedot ylös muistilapulleen. Pitää lisätä järjestelmään, laitan, kunhan saan kiireisimmät tästä ensin hoidettua, päättää Leena.

Ennen kotiin lähtöään Leena poikkeaa vielä toimistossa ja tarkistaa koneelta tämän päivän tunnit. Hän avaa ohjelmistorobotin ja sieltä joulukuun työaikaraportit.

“Mitä ihmettä, täällä nämä kaikki pyhätyön lisät näkyvät jo tälle päivää.. Eikö näitä pidä itse merkitä ylös?”, Leena hämmästelee ja selailee työaikaraporttien tuntiyhteenvetoja ihmeissään.


Hetken Leena selaa raportteja tarkistaen työntekijöiden tiedot ja sitten hänelle muistuu mieleen, että Työehtosopimus-näytöltä voi tarkistaa asetukset.


Kyllä vain, siellähän se tieto on nähtävillä, että Itsenäisyyspäivältä tunnit ja lisät käsitellään itsenäisyyspäivälain mukaan. “Asia ymmärretty”, hän myhäilee ja lähtee hyvillä mielin itsenäisyyspäivän viettoon.


Hyvää itsenäisyyspäivää!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti