maanantai 19. joulukuuta 2022

Vilinää ja vilskettä

 Leonardo Kapriksen myötä neulepajan tilaukset tuplaantuivat, joten joulua edeltävä viikonloppu tehdään töitä toden teolla.


Materiaalia on tilattu lisää ja Joulupukilta saatiin onneksi apukäsiä. Kalle ohjeistaa kiireapulaisia ja viikkaa valmiit jouluneuleet paketointia varten valmiiksi.


“Tänään saa tehdä pitkän päivän kuka haluaa, huomenna voidaan tarvittaessa aloittaa hieman myöhemmin”, Kalle ilmoittaa neulepajan väelle.

“Tämä viikko on kyllä ollut työntäyteinen. Onhan meillä viikkolepokorvaukset kunnossa? Vaikka päivät on olleet pitkiä, niin on se kiva saada vähän rahaakin”, Tiina varmistaa hymyillen.

“Teen tänään pitkän päivän, ja huomenna myös”, Tiina lisää. "Samoin", huudahtaa Pirjo viereiseltä työpisteeltä.

“Minä tarkistan nämä, uskoisin että viikkolepokorvauksetkin on huomioitu. Minä kävin eilen heti tarkistamassa palkkalaskelman, kun siitä tuli ilmoitus. Ylityöt ja lisät siellä palkkalaskelmalta löytyivät”, Kalle vastaa.

Kyllä siitä robotista on ollut hyötyä, miettii Kalle itsekseen ja menee toimistolle tarkistamaan viikkolepokorvauksia. Sieltähän ne löytyvät.

Tämäkin olisi vienyt enemmän aikaa vanhalla tavalla. Ja kiireessä voisi hutiloida. Nyt riittää, kun tiedot on kerran syötetty järjestelmään oikein, Kalle iloitsee. 

Kalle rientää toimistolta takaisin neulepajaan tarkistettuaan korvausasian.

“Homma hoidossa”, huikkaa Kalle Tiinalle, joka päättelee parhaillaan lankoja uudesta kaulaliinasta. Tiina hymyilee ilahtuneena, samoin Pirjo.

Kunhan vielä jaksaa jouluun saakka pakertaa, sitten on ansaitun levon vuoro. Myös kiireapulaiset ovat päässeet työstä heti jyvälle. Kiireestä huolimatta neulepajalla on hyväntuulinen tunnelma.

Hyvä juttu, miettii Kalle, istahtaa omalle paikalleen ja tarttuu kutimiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti