lauantai 10. joulukuuta 2022

Pikkujoulut

 


Tänään on koko kahvilan väellä jännittävä ilta käsillä, illalla vietetään pikkujouluja.

Kahvila on jo viime kuussa koristeltu jouluisaksi, mutta tänään tuodaan joulukuusi ja jokainen voi laittaa kuusen alle pikku lahjan pikkujoulujen alkaessa.

Joulumuori on käynyt valitsemassa Joulumaasta tuuhean kuusen, ja huoltopäällikkö Huisku on sen luvannut tuoda päivän aikana.

Akiko on kaivellut varastosta joulupallot ja muut kuusenkoristeet valmiiksi, ja Akiko tarkistaa koristeet yhdessä Katriinan kanssa.

“What is your favorite color, Akiko?”, Katriina kysyy. “Red, definitely red” Akiko vastaa ja virnistää. Niinpä tämän vuoden kuusi yhdessä tuumin koristeltaisiin punaisin joulupalloin.

Leipurit ovat loihtineet makeita ja suolaisia suupaloja illan juhliin, ja Muori on keittänyt padallisen puuroa. Mantelinkin hän ajatteli sinne laittaa.

On kivaa kokoontua koko porukan kesken, ennen joulukuun lopun hulinaa.

Työntekijöiden lähtiessä kotiin valmistautumaan Muori sulkee kahvilan ovea asiakkailta ja Huisku tuo joulukuusen sisään.

“Sehän näyttää niin upealta”, Muori hihkaisee. “Kyllä vain, hienon kuusen olet valinnut”, Huisku toteaa ja kantaa komean kuusen kahvilan nurkkaan.

“Tuleekos se Pukkikin paikalle?”, kysyy hän kulmiaan kurtistaen. “Kyllähän se Pukki aikoi tulla jakamaan lahjat sopivassa välissä” Muori hymyilee takaisin. “Saadaan siitä oma ohjelmanumerokin”. 

“Kuulostaa kivalta. Pitäkää mukavat pikkujoulut, minun täytyy rientää takaisin Joulumaahan ja Joulupajalle. Siellä tontuilla oli jotain hätää paketointilaitteen kanssa, niin pitää sitä mennä katsomaan”, Huisku sanoo, heilauttaa kättään ja kiirehtii takaisin Joulumaahan.

Katriina ja Akiko käyvät kuusen kimppuun, ja loihtivat siitä hetkessä upean joulupuun.

“Näyttää mahtavalta”, Muori huokaisee ja hoputtaa Katriinaa ja Akikoa käymään kotona. “Minä laitan joulukattauksen täällä sillä aikaa, siinä menee vain hetki”, Muori hymyilee. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti