perjantai 23. joulukuuta 2022

Kiireapulaisten loppurutistus

 


Leipomon, neulepajan ja kahvilan kiireapulaiset paiskivat töitä ahkerasti. Muori, Leena ja Katriina seuraavat heidän touhujaan hymyssä suin. Kaikkien otteet näyttävät niin tottuneilta, kuin olisivat aina tehneet täällä hommia.


“Nopeasti oppivaa väkeä”, myhäilee Muori. “Niin tosiaan ovat”, sanoo leipomon Leena. 

Kiireapulaisille on kirjoitettu hyvät työtodistukset ja aiheesta. Moni on toki osaaja jo tullessaan, vaatiihan leipomon ja kahvilan puolella toimiminen ammattitaitoa ja todistuksia, kuten nyt vaikka hygieniapassin. 

“Ja nuo neulepajan apulaiset, näppäriä kutojia, joilla on värisilmää”, sanoo Katriina ihaillen. 

“Hyvin on Kalle työntekijänsä perehdyttänyt. Ja kyllä ovat taitavia ne Joulupukin pajalta lainassa olevat tontut. Vanhastaan tottuneita meidän robottiinkin jo”, sanoo Muori. 

“Miten on, Muori ja Katriina, työtodistukset ovat valmiina jo, ryhdytäänkö valmistelemaan pientä juhlaa?”, kysäisee Leena. 

“Ryhdytään vain”, sanovat Katriina ja Muori. Koko porukalle olisi tiedossa herkkuillallinen ja glögiä, kunhan kahvila tältä päivältä suljettaisiin. Huomenna kahvila avattaisiin muutamaksi tunniksi, jotta viime tipassa jouluostoksille tulleet voivat juoda rauhassa kupposen kaakaota tai kahvia. 

Sitten onkin jo jouluaatto ja kaikki pääsevät ansaitulle hengähdystauolle. Jaksetaan sitten uusin voimin taas kohti uutta vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti