perjantai 2. joulukuuta 2022

Ohjelmistorobotin starttipäivä

 

Joulumuorin kahvilan, leipomon ja käsityöpuodin ohjelmistorobotin pääkäyttäjiksi valitut vuorovastaavat ovat kokoontuneet kahvilan takahuoneeseen. Nyt otettaisiin etäyhteys Tuntinettiin.

On tärkeää, että työntekijät ovat jyvällä ohjelmistorobotin käytöstä, joten Tuntinetin kanssa on sovittu, että kaikki vuorovastaavat ja Muori itse saavat tarvittavan koulutuksen. Näin he osaisivat ohjeistaa muitakin.

Katriina näyttää innostuneelta. Jospa tästä olisi apua kahvilan kiireeseen! Ja aika jännää tämä joka tapauksessa on. Silti mietityttää, voiko kaikki tosiaan sujua niin helposti kuin luvattiin. Muori käynnistää etäyhteyden.

“Hei kaikille”, tervehtii Tuntinetin Kati iloisesti. 

“Olettekin jo onnistuneesti luoneet tilin, työkohteet sekä työntekijät, joten tänään käydään läpi, miten työntekijöille täydennetään tiedot ja minne", Kati aloittaa.

"Pääsette luomaan esihenkilöille tarvittavat oikeudet, tutustutaan työvuorosuunnitteluun ja sitten katsomme, mistä se palkka-aineisto tarkistetaan", Kati jatkaa.

"Ja hienosti olette logonkin jo Tuntinettiin lisänneet, näyttääkö jo omanlaiselta?”, kysäisee Kati. “Kyllähän tuo meidän firman logo on niin hieno, että mielellään sitä katselee”, vastaa Leena ja hymyilee leveästi.

“Saammeko me tästä sitten jotain koulutusmateriaalia, vai kirjoitammeko kaikki ylös?” “Ei suinkaan, saatte teille tehdyn materiaalin käyttöönne, ja sinne voidaan tarvittaessa lisätä omakohtaisia ohjeistuksia, jos on tarpeen”, Kati vastaa.

 “Koulutus kestää pari tuntia, eli ensin tarkistetaan asetukset kuntoon, viedään työntekijöille massatoiminnolla työsopimukset ja TES:it, tutustutaan työvuorosuunnitteluun ja raportointiin. Teillähän taisi se työvuorosuunnittelu olla seuraavaksi edessä”, Kati toteaa. 


“No joo, se tässä eniten jännittääkin, miten mahtaa tämä robotti taipua tuohon meidän leipomon TES:iin…” Leena puhahtaa. “Ei hätää Leena, leipomoalojen TES:it meiltä löytyy ylläpidettyinä, tutustutaan niihin hetken päästä”, Kati rauhoittelee.


Näin koulutus starttaa vauhdikkaasti käyntiin ja kaikille osallistujille luodaan oikeudet Tuntinettiin. Ja mitä ajan säästöä toikaan eilinen Joulumuorin ja Katriinan pohjatyö!


Tutustutaan massatoimintoihin ja työehtosopimuksiin. Muori luo oman paikallisen version työehtosopimuksesta käsityöpuotilaisille. Näin jokainen käsityöpuodin työntekijä saa suoraan TES-asetuksista neulalankalisää. 


Jokainen osallistuja innostuu täydentämään annettuja pohjatietoja. Erityisesti työvuorosuunnittelu kiinnostaa sen verran paljon, että jokainen haluaa jo luoda muutamia vuoroja.


 “Tarvitseeko meidän näpytellä jotain testivuoroja, että nähdään miten tämä toimii?” Katriina kysyy.


“Ei, vaan voitte tehdä vaikka tämän alkukuun vuorot sinne, nehän teillä oli jo suunniteltuna. Ovat sitten ajettavissa täältä palkkoihin asti. Ei tarvitse sitä Exceliä toimittaa enää erikseen”, Kati ehdottaa.


 “Muori, tuohan on mahtava idea, vai mitä?”, kysyy Katriina. “No kyllä, saadaan siitäkin muodostettua aineisto. Ja miten se menikään, siellähän on ne ylityöt ja lisät sitten mukana?” Muori kysyy.


“Kyllä vain. Asetukset on nyt laitettu niin, että teillä ja työntekijöillä riittää pelkkä työajan kirjaaminen”, Kati ohjeistaa. Tämähän alkaa hyvin, miettii Katriina iloisena.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti