sunnuntai 11. joulukuuta 2022

Joulutori

 


Eiliset pikkujoulut on vietetty, tunnelma oli lämmin ja jouluinen ja kaikilla oli kiva ilta. Tänään onkin sitten Joulutorin vuoro.


Joulutori aukeaa tänään ja Joulumuorilla on siellä oma koju. Leipomosta, kahvilasta sekä neulepajalta lähtevät tuotteet on saatu pakattua ja väki pakkaa ne pakettiautoon. 


“Onhan glögit ja piparit pakattuina mukaan?” Katriina varmistaa. “Kyllä vain, Osku ne sinne pakkasi”, Leena vastaa Katriinalle.


“No huh! Kaikki kahvilan osalta kunnossa siis. Ilmoitattehan, jos jokin loppuu?”, Katriina vielä huolehtii ja sulkee auton ovet.


Kahvilan väki hurauttaa Joulumaan Joulutorille ja purkaa tavarat konttiin.


“Nämä kontit on niin käteviä kun näissä on ikkunat, tilaa ja saa lämmittimet tänne lämmittämää, tunnelman lisäksi”, Leena pohtii.


“Kiitos Osku, kun kävit eilen jo koristelemassa nämä valmiiksi. Muista merkitä kilometrit!”, muistuttaa Leena. “Kiitos Leena, että ehdotit”, Osku huikkaa takaisin.


Väkeä kerääntyy Joulutorille ja tavarat tekevät hyvin kauppansa. Lämmin glögi ja joulutortut maistuvat ja lapset nauttivat karkkikepeistään. 


Leena on ottanut vastaan lisätilauksia jouluviikolle; piparit, joulutortut, glögikakut, lohipiirakat, piiraat, joulukranssit… Kalle puolestaan on vastaanottanut tilauksia räpikkäille, kaulahuiveille, sukille ja lapasille.


Leena ja Kalle katsahtavat toisiaan, ja molemmat tuumaavat samaa, kiirettä tulee olemaan!


Väki kerääntyy Joululavan eteen, kun ohjelma alkaa. Tuttu pariskunta nousee portaita pitkin lavalle, joululaulu soi ja väki hurraa. 


Joulumuori sieltä lavalta vilkuttelee kojulleen ja ihastelee samalla mielessään, kuinka kaunista kaikkialla on.


“Katso Pukkiseni, miten ihana tunnelma”, sanoo Muori ja rutistaa Pukin kättä. Pukki rutistaa myhäillen takaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti