keskiviikko 1. joulukuuta 2021

Tonttujen työvuorot

 



Lunta sataa hiljalleen Korvatunturilla ja Joulupukki huokailee ikkunan ääressä paperilappu kädessään tulevien viikkojen työtuntimääriä. Kovin on pientä printti, ja paperikin jo mutkalla. Joulumuori käy viereen katsomaan mitä paperille on kirjattu. 

“Mitäs se Pukki täällä niin mietteissään. Mikä tuo paperilappu oikein on? Onko siinä lahjalistaa”, Joulumuori kysyy.

“Ei sentään, vaan nämä tulevat työvuorot”, Joulupukki vastaa ja jatkaa: “ En oikein saa selvää näistä. Näetkö sinä, mitä nämä eri värit tarkoittavat?”

Joulumuori tutkii paperia, ja yrittää virkistää Joulupukin muistia: “Etkö sinä Pukki hyvä muista, että nuo vuorot voi tehdä tuolla tietokoneella?”

“Mitä tarkoitat, en minä ole ehtinyt koneella käydä” Joulupukki tokaisee takaisin.

“Meillä on se Tuntinetti ollut näitä varten käytössä. Eikö sieltä voisi tarkistaa miten näitä kirjata nyt tällekin joululle. Eikös meillä joulupajassa ole samoja tonttuja kuin ennenkin? Ja voisiko Tonttu Tomera auttaa tässä, sehän on aina näitä hoitanut?”

“Totta turiset, se tuo Tonttu Tomera kyllä jotain puhui, että olisi uusia tonttujakin saanut jotakin kautta avuksi.. Täytyypä tarkistaa tilanne pajalta” Joulupukki puhahtaa.

Niin Joulupukki lähtee soittamaan pajalle, ja sieltä palkkatoimistosta Tonttu Tomera selventää tilannetta.

“Joulupukki! Hyvä, että soitit ja varmistat asiaa, laitoin sinulle jo viime kuussa työvuorolistat sähköpostiin, etkö ole saanut niitä? Rekrytoinnin hoidimme Tuntinetin kautta jo lokakuussa. Tänä vuonna tarvitsimme viime vuotta enemmän tonttuja avuksi!”

“Voi voi, se posti lienee hukkunut lahjatoiveiden sekaan. Onpa hyvä että asia on kunnossa!” Joulupukki huokaisee helpotuksesta.

Joulupukki laskee luurin alas. Tyytyväisenä hän toteaa että Korvatunturilla toistaiseksi kaikki hyvin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti