lauantai 18. joulukuuta 2021

Tonttujen saldot ja ylityövapaat

 


Vietellään joulua edeltävää viikkoa, ja paljon on touhua jäljellä loppuvuodelle. 
Tänään Tonttu Tomera käy Palkkatoimistossa läpi tonttujen saldoja ja ylityövapaita, osa tontuista on toivonut ylityöt vapaana. 

“Onneksi nämä kaikki saldot on ajettavissa omalle raportilleen, ei tarvitse yksitellen noukkia näitä”, Tomera ajattelee. “Huh, onpa noita tunteja kertynytkin. Tonttu Touhukkaalla näyttää olevan eniten tunteja tänä jouluna”, huomaa Tomera. “Pitääkin varmistaa vielä Joulupukilta, josko näitä laitettaisiin maksuun asti”, ja niin Tomera käy Pukille soittamaan lupaa pyytääkseen. 

“No, Tonttu Tomera se täällä soittelee. Siellä näkyisi noita liukumia ja ylityövapaita osalle olevan sen verran paljon tälle loppuvuodelle, että saako näistä osan käsitellä maksuun saakka? Mikä oli ajatus tänä vuonna? Nämä siis niillä tontuilla, jotka halunneet ylityöt pitää vapaana”, hän kysyy Pukilta. “Laitetaan osa maksuun, ilman muuta, mennään sillä samalla kuin viime vuonna, muistanko oikein?” Pukki toteaa takaisin. “Kyllähän niitä maksettiin, joten voidaan mennä entisellä mallilla. Kiitos”, Tonttu Tomera vastaa ja sulkee luurin. 

Tämän jälkeen hän käy raportilta läpi, aikaisempien vuosien malliin, tonttujen ylityövapaan osuudet ja muokkailee ylityömääräykset työaikaraportilta kuntoon. “Kas näin, nyt on käsitelty osa vapaaseen, ja saman verran maksuun”, hän hymyili tyytyväisenä. “Tonttujen on varmasti mukava aloittaa pidemmät vapaat joulun jälkeen”.

Tämän jälkeen Tonttu Tomera puuhaa valmisteluita ensi viikkoa varten, vieläkin on sen tuhat asiaa muistettavana! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti