maanantai 13. joulukuuta 2021

Lucian päivän puurojuhla

 


Korvatunturin keittiössä alkaa olla trooppisen kuuma. “Huh”, huokaa Tonttu Säpäkkä ja pyyhkäisee hikipisaroita otsaltaan. Hellalla kiehuu valtava puurokattila. Vieressä pöydällä on mausteita ja säkilliset rusinoita ja manteleita. Kohta alkaisi olla valmista. Tonttu Herkkusuu maistaa puuroa pienellä lusikalla. “Onpa hyvää”, hän huokaisee tyytyväisenä ja laittaa lusikan tiskikoneeseen. 

Kohta on aika viedä tarjottavat Korvatunturin ruokasaliin. “Onneksi Tonttu Väkivahva on saanut muitakin tonttuja innostumaan voimanostosta”, ajattelee Tonttu Säpäkkä huojentuneena. Tonttu Pajavasara, Tonttu Väkivahva ja pari muuta tarvittaisiin apuun, kun soppatykillinen riisipuuroa viedään perille. Joulumuori ja Tonttu Näppärä ovat ruokasalin puolella työn touhussa hekin koristelemassa pöytiä ja ikkunoita puurojuhlaa varten. 

Kynnykseltä kuuluu ääntä ja sisään astuvat Joulumuori ja Tonttu Näppärä. “Kaikki on paikallaan, nättiä tuli! Kuinkas täällä sujuu?”, Joulumuori tiedustelee. “Hyvin”, vastaavat Tonttu Säpäkkä, Tonttu Vikkelä ja Tonttu Herkkusuu kuorossa. “Kaikki on sitten valmiina puurojuhlaa varten”, Tonttu Näppärä toteaa iloisena. 

“Vaan entäs kirjanpito?”, juolahtaa Tonttu Herkkusuun mieleen ja niin hän avaa puhelimestaan Tuntinetin. “Kululajit. Tänne se tulee, ellei ole jo Muori laittanut”, hän mutisee.

“Kas, siellähän se jo näyttää olevan. Yksi puuroannos per hiippalakki ja reilun kokoinen näyttää olevan.” Tonttu Herkkusuu sulkee puhelimensa ja livauttaa sen taskuunsa. 

“Kantoapu tulee, jes!”, huikkaa Tonttu Säpäkkä. Sekä tontut että puuro siirtyvät salin puolelle ripeästi. Koristeet säkenöivät ikkunassa vasten Lapin pimeää yötä.

Viihtyisää ja Korvatunturilla kaikki hyvin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti