lauantai 4. joulukuuta 2021

Porokuiskausta ja työvuoroja

Peetu Porotonttu seisoo Tonttu Tomeran ovensuussa jokin paperi kädessään. Kas, onpa siinä paperissa komea komea ruusukekin, huomaa Tomera. “Tulin tuomaan tätä todistusta”, sanoo Peetu Porotonttu hämillisen ylpeästi.


 “Olen suorittanut Porokuiskaajan pätevyyden ja lisäksi opiskelin porojen ravitsemusta”, Peetu Porotonttu kertoo ja ojentaa todistuksen Tomeralle. “Onpa hyvät arvosanat. Ilmankos porot ovatkin näyttäneet niin hyvinvoivilta ja tavallistakin kirkassilmäisemmiltä”, ajattelee Tonttu Tomera. Eläinten hyvinvointi on todella nuoren Peetu Porotontun sydäntä lähellä ja se näkyy. Petterin nenä suorastaan loistaa.


“Laitankin nämä koulutustiedot heti Tuntinettiin”, sanoo Tonttu Tomera, "koska tätähän voi hyödyntää työvuorosuunnittelussakin". Peetu Porotonttu tietää, koska porot eniten kaipaavat hellää rohkaisua ja ravitsevaa välipalaa, onhan Maapallon ympäri lentäminen kovaa hommaa. Se kysyy kestävyyttä ja viiman sietokykyä kokeneimmiltakin poroilta, ensikertalaisista nyt puhumattakaan. Onneksi Peetu Porotonttu on hoitanut harjoituslennot ja rekeen totuttamisen niin hienosti. Kyllä tässä pärjättäisiin koko pitkä matka.


 “Kullanarvoinen tuo Peetu Porotonttu”, ajattelee Tonttu Tomera. 


Taitojen lisääminen onnistui Tonttu Tomeralta käden käänteessä, ja tämän jälkeen olikin työvuorosuunnittelun vuoro. Hienosti kaikki näyttää eilen myös lisänneen työvuorotoiveensa, loistavaa! Peetu Porotonttukin olisi juuri siellä, missä häntä eniten tarvitaan, työvuorot vaihtelevat toiveiden mukaan, ja jokaisella taukojakin vuorojen välissä.


“Onpa hyvä”, ajattelee Tonttu Tomera ja nojautuu taaksepäin tuolissaan.  Enää työvuorojen vahvistus, ja listat ovatkin valmiina lähetykseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti