maanantai 6. joulukuuta 2021

Pyhälisä

Tonttu Tomera selaa Tuntinettiä silmä tarkkana. Korvatunturilla pitää tähän aikaan vuodesta kiirettä. Sekä Joulupukin Pajalla että Pakkaamossa  huhkitaan kolmessa vuorossa. Tilanne vaatii, että työn touhussa pysytään myös Itsenäisyyspäivänä. 

“Pyhälisät!”, huomaa Tonttu Tomera. “Täytyykin varmistaa sekä Pajan että Pakkaamon tilanne. Itsenäisyyspäivän työvuorolaiset tarvitsevat pyhälisän.”   


Niinpä hän ryhtyy selailemaan työn tohinoissa olevien tonttujen työaikaraporttia, ja huomaa että niin ylityöt kuin pyhälisätkin on käsiteltyinä:

“Olikin hyvä, että nämä tässä vaiheessa tuli tarkistettua, ei sitten enää palkka-ajossa tarvitse moista miettiä”, tuumaa Tonttu Tomera. Samassa hänelle syntyy loistava idea:

“Voitaisiin tarjota porukalle juhla-ateria yllätyksenä Itsenäisyyspäivän kunniaksi”. 


“Täytyykin mainita asiasta Joulumuorille. Hän on niin hyvä sellaisessa. Joulumuorin kokkaukset kelpaavat vaikka valtiovieraille”, jatkaa Tomera aatoksiaan. “Soitankin Muorille heti”, hän päättää. 


“Hieno ajatus”, sanoo Joulumuori lämpimästi. “Laitan tonttujen lempiruokaa ja leivon vähän joulutorttuja ja pipareita”, suunnittelee Joulumuori innoissaan. Itsenäisyyspäivänä syötäisiin hyvin ja ikkunoissa olisi sinivalkoiset kynttilät.


“Kylläpä meille tulee viihtyisää”, Joulumuori huokaisee onnellisena. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti