tiistai 21. joulukuuta 2021

Tonttu Tomeran laskutuspäivä“On vilinää, melskettä, helinää helskettä pienten tiukujen.
On korvia, tassuja, pulleita massuja, häntiä vilisten.
Ja tähtöset tuikkivat lyhtyinä kilpaa noin hangelle loistaen…”
raikaa Pakkaamon kovaäänisestä. Tänään ja huomenna viimeistellään paketit ja siirretään Tallin puolelle kuljetusta odottamaan. Tontut huhkivat vielä yövuoroissakin hetken.

Kiire kuuluu ja näkyy, osa tontuista on murahdellut ohi mennessään, joten Joulumuori on päättänyt käydä piristämässä tonttuja. Hän on leiponut piparkakkuja, joita hän jakaa Joulukoristaan. Hän on juuri astumassa Palkkatoimistoon, kun Tonttu Tomera törmää Muoriin ovensuussa. Kansiot lentävät lattialle, ja Tomera pyllähtää istualleen.


“Voi, voi sentään… Anteeksi Tonttu Tomera, miten minä en nähnyt sinua?” Muori surkuttelee. “Älä huoli, minulla taisi olla liikaa vauhtia päällänsä” Tomera puuhkaisee takaisin. “Istuhan tänne pöydän ääreen, niin siivotaan nuo paperit lattialta” Muori ohjaa Tomeraa.


Niin Tonttu Tomera istuutuu neuvottelupöydän ääreen, ja mutustelee piparkakkua kulmat kurtussa. Joulumuori siivoaa lattialta kansiot, ja kysyy “Voinko olla avuksi?”.


“Ei tässä hätää. Minä yritän saada laskutusaineistot tänään etenemään. Siellä on ne Tallin korjaukset kirjattuina, alihankkijat tarkastettavana, rakennuttajat käytävä läpi…” Tomera luettelee.


Muori toppuuttaa Tomeraa “Eikö nämä kaikki ollut siellä Tuntinetissä? Oliko siellä apua?” “No siellähän ne on, mutta nyt on niin paljon tätä muistettavaa, että en enää mukana pysy” Tomera puuhkaisee. “Älä Tonttu hyvä murehdi, kohta tämä kiire helpottaa. Sinun pitää tänään pysyä poissa sieltä pakkaamosta, jotta saat paperityöt etenemään. Kyllä siellä käsipareja riittää” Muori lohduttaa.


Tovin kuluttua, ja pari piparkakkua myöhemmin, Tonttu Tomera saa uutta virtaa, ja siirtyy kansionsa kanssa takaisin työpöytänsä ääreen. “Kiitos Joulumuori, päivän piristämisestä. Kohtahan tässä tosiaan levätään”.


Joulumuori hymyilee lempeästi takaisin ja ennen kuin ehtii Palkkatoimistosta ulos, kuuluu jo printterin raksuttava ääni. “Tonttu touhuissaan”, hän tyytyväisenä myhäilee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti