keskiviikko 22. joulukuuta 2021

Tonttujen lomasuunnitelmia

 


Kaiken tohinan keskellä tontut ovat jo alkaneet ajatella kaivattua lomaa. Tonttu Tuulispään työpisteellä Lahjapakkaamossa lojuu esite parhaista lumilautailurinteistä ja välillä hän vilkaisee sitä kaihoisasti. “Pian pääsee puuterilumille, halfpipe kutsuu”, Tonttu Tuulispää toteaa vieruskaverilleen. “On tässä huhkittukin, alkaa loma olla jo paikallaan”, sanoo Tonttu Säpäkkä viereiseltä pisteeltä. Hän puolestaan haaveilee surffilaudasta ja huopikkaiden vaihtamisesta rantasandaaleihin. 

“Pitääkin huolehtia, että kaikkien lomat on laitettu Tuntinettiin hyväksyttäviksi”, huikkaa Tonttu Tuulispää työkavereilleen ja tarkistaa samalla, että on itse merkannut alku- ja loppupäivän oikein. “Jep, ja vuosilomapäiviä ja ylityövapaita, liukumaakin on kertynyt riittävästi ihan kunnon matkaan”, iloitsee Tonttu Säpäkkä. Pian hän pääsisi rannalle surffilauta kainalossaan. Uusi uimapukukin on hankittuna. 

Samaan aikaan Palkkatoimistossa Tonttu Tomera selailee Tuntinettiä. “Onpa hyvä, että kaikkien lomapäivät saa yhteen näyttöön”, Tomera miettii.  Hän käy yksikkö ja toimipiste kerrallaan tonttujen lomatoiveet läpi, hyväksyy ne, ja laittaa maksuun. “Mitähän kaikkea ne tontut touhuavatkaan, varmasti ovat lomansa ansainneet”, Tomera tuumailee.

Tonttu Tomera alkaa tehdä listaa vielä hoidettavista asioista. Listaamisen lomassa hän tekee taukojumppaliikkeitä, joita KuntoPuhurin Jumppakeitaan väki on neuvonut. “Kylläpä tekeekin hyvää, kun veri kiertää hartioissa”, Tomera ajattelee.  

Samassa puhelin soi. “Mitenkäs ne meidän väen lomat ja muut, onko kaikki systeemissä, kohtahan tässä lähdetään?”, tiedustelee Joulupukki puhelimitse. “Kaikki kunnossa”, vastaa Tonttu Tomera iloisesti ja huomaa, kuinka kiire ja paine alkaa vähitellen hellittää. Vielä olisi täyttä tohinaa hetki, sitten koko Korvatunturin väki pääsee ansaitulle lomalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti