keskiviikko 8. joulukuuta 2021

Petteri Punakuonon talli

 
Joulupukki on herännyt varhain, ja suuntaa kulkunsa talleille. Siellä on viime aikoina ollut tohinaa, kun Petteri Punakuonolle ja poneillekin piti tehdä hieman suurempaa karsinaa. Samalla päätettiin tehdä tilaa isommalle reelle, jotta jatkossa kaikki matkustamiseen liittyvät tarvikkeet löytyisivät saman katon alta. 

Pukkia talleilla on vastassa Tonttu Tomera ja Tonttu Rekivaljakko, sekä Tunturin Tallirakennus Oy:n vastaava mestari Veijo Valjas.


“Huomenta, huomenta” Pukki kohottaa katseensa lumisista saappaista. “Mitenkäs täällä työt edistyvät?”

“Hyvinhän täällä, tällä hetkellä olemme ihan aikataulussa. Pientä viilausta vaille valmista alkaa jo olemaan” Veijo Valjas toteaa kuuluvalla äänellä.

“Saimmeko me tarpeeksi sitä puutavaraa, sen kanssa taisi olla jotain ongelmaa?” Pukki jatkaa. Tonttu Tomera katsahtaa Pukin suuntaan, että “Tavaran suhteen kaikki kunnossa, taisi vain se hinta olla se ongelma..” johon Veijo Valjas tuumaakin, että “Sepä se, kaikkialla ovat hintoja nostaneet.” “Mutta tuletko Pukki mukaan, niin voimme käydä läpi loppuviilaukset?” Niin Veijo Valjas ja Pukki yhdessä lähtevät tarkistamaan tilatun työn jälkeä. 

Sillä aikaa Tonttu Tomera ja Tonttu Rekivaljakko käyvät läpi Tunturin Tallirakennus Oy:n toimittamia laskutustietoja läpi. 

“Saatko sinä selvää tuosta pitkästä numerosarjasta, joka on kirjattu tuohon laskutustietoon?” Tonttu Rekivaljakko kysyy. “Tarkoitatko tätä pitkää numeroa? Tämä on se verottajalle ilmoitettava numero” Tonttu Tomera vastaa. “Juuri sitä tarkoitan” Tonttu Rekivaljakko tuumaa takaisin. “Tämä onkin hyvä, että ovat sen jo ilmoittaneet, meidän tulee muistaa tehdä ilmoitus verottajalle,” Tonttu Tomera puhisee papereita käsissään pyöritellen. 

Tonttu Rekivaljakko kurtistaa kulmiaan ja pohtii mikä se sellainen ilmoitus oikein on “Josko sinä tarkistat nämä Tuntinetistä?”.

 “Toki, minun pitää tarkistaa, että se lisäominaisuus on vielä käytössä, muistaakseni siellä piti lisätä nämä. Nythän ei olekaan pariin vuoteen koronan vuoksi rakenneltu mitään. Jos laskutus muuten on kunnossa, niin syötän nämä tiedot vielä tänään?” Tonttu Tomera vastaa

“Kunnossa on, kiitos!” Tonttu Rekivaljakko huokaisee.

Myös Joulupukki on työn jälkeen erittäin tyytyväinen. Valoisa on talli, ja ennen kaikkea lämmin. Taisi se Veijo Valjas vielä siivouksenkin luvata samaan rahaan, sehän sopii mainiosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti