tiistai 7. joulukuuta 2021

Akiko ja Brian

“Toivotetaanpa tervetulleiksi Akiko Japanista ja Brian Englannista”, huikkaa Tonttu Tomera, kun kaksikko vielä kopistelee lunta jaloistaan eteisessä. “Hi and welcome, we really need you here!”, hihkaisee Tonttu Tuulispää Pakkaamosta. “On se hyvä, että meillä täällä Korvatunturilla on kielitaitoista väkeä”, ajattelee Tonttu Tomera. Ulkomaalaisvahvistukset voivat heti tuntea olonsa kotoisaksi ja ystävystyä porukan kanssa. 

“Tämä Akiko tässä on erikoistunut japanilaiseen paketointiin”, kertoo Tonttu Tomera ja näyttää paketin kuvaa puhelimestaan. Tontut huokailevat ihastuneina. Lahjapaperin jokainen taite on kohdallaan ja koristeena on elegantti origamiruusuke. “Brian puolestaan taitaa pakkaamisen vanhan brittiläisen perinteen mukaan, katsokaa”, sanoo Tonttu Tomera ja näyttää iloisen värisen paketin kuvaa. “Oi miten kaunis”, huokaisee Pakkaamon Tonttu Tuulispää vaikuttuneena. Tämän vuoden paketit olisivat todella
sieviä.
Akiko tervehtii ja kumartaa muodollisesti tummat silmät säteillen. Raikas pakkasilma ja taivaalla loistavat revontulet olivat tehneet vaikutuksen molempiin. Sekä Akikon että Brianin poskilla hehkuu terve ulkoilman nostattama puna. “Hi there, magnificent northern lights you have, saw them on the way here”, sanoo Brian hyväntuulisesti. Tontut hymyilevät tyytyväisinä ja vähän ylpeinäkin. Kyllä täällä Korvatunturilla on hyvä asua ja työskennellä. Sana näyttää kiirineen ihan ulkomaille asti, kiinnostuneita tulijoita on läheltä ja kauempaakin, kuten nyt tuo Akiko. Tonttu Tomera on jo laittanut työsopimukset Tuntinettiin. Hän käy vielä varmistamassa että työkohteet ovat avoimena, ja että käyttökieli on valittu heille oikein. Kyllä, tämänkin hän oli muistanut päivittää:
Akiko ja Brian voivat aloittaa työt heti tervetuliaisglögin jälkeen. “Onpa hyvä juttu”, ajattelee Tonttu Tuulispää hyvillään.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti