tiistai 14. joulukuuta 2021

Petteri Punakuonon sorkkapäivä

 “Petteri, Petteriii…” huutelee Tallitonttu pihamaalla porojen perään. “Petteri!”

Kilikellot kilkattaa tunturin suunnalta, kun Petteri Punakuono lähestyy Tallitonttua.  “Nyt olisi se kengittäjä tuolla tallilla, porojen pitäisi tulla sinne siis”, Tallitonttu pyytää. Petteri nyökkää ja kääntyy tokan suuntaan. Pian koko porotokka Petteri etunenässä tallustaa kuuliaisesti kohti tallia. 

Tallitonttu laittaa poroja jonoon, ja samalla Seppo Saapikas tarkistaa porojen sorkkien kuntoa. “Hyvältähän täällä näyttää, näyttää siltä, että puhdistus ainoastaan tulisi suurimmalle osalle”.
Tallitonttu hymyilee leveästi “Onpa hyvä, että ei niitä karvoja ole jaloista ajeltu, suojanneet sorkkia hyvin!” 

Siinä samassa Tallitonttu selvittää tuntikirjausten perään, ja soittaa asiasta Tonttu Tomeralle. “No Tallitonttu tässä moro! Miten Seppo Saapikkaan tunnit pitää Tuntinettiin viedä? Vietkö sinä vai oliko minulla vielä ne oikeudet?

“Moro! Joo, siellä pitäisi Sepon tiedot olla valmiina ja pitäisi onnistua tuntien kirjaaminen. Seppohan on tuntityönä tehnyt nuo tarkistukset. Ilmoittele jos tarvetta tehdä uutta työkohdetta, tai lisätä esimiesoikeuksia” Tonttu Tomera vastaa. 

Tallitonttu kiittää ja sulkee luurin. “Ehkäpä se tuo Seppo sen itse osaa, minä olen niin vähän sitä ohjelmaa käyttänyt..” Seppo Saapikas kuulee mutinan ja naurahtaa, että “Onnistuu, mutta kyllä pitäisi sinunkin opetella sitä käyttöä Tallitonttu. Se on helppoa!”

Porotkin hymähtävät, ja Tallitonttu hieman nolostuu “Kyllähän minä…”


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti