keskiviikko 31. maaliskuuta 2021

Tietoturva


Oletko näin etätyön lisäännyttyä miettinyt yrityksen tietoturvaa töitä tehdessäsi, onko kaikki kunnossa tai tulisiko joltain osin tarkentaa joko käytäntöjä tai työlaitteiden tietoturvaa.

Tietoturvan tulisi olla aina kaikilla kunnossa sekä toki muistaa ottaa huomioon tietoturvallinen asioiden käsitteleminen. 


Vinkkinä aika-ajoin läpikäytäviin perusasioihin:


  • tietojen turvallinen säilytys ja lähetys
  • turvallinen laitehallinta
  • työntekijän oikeat käyttöoikeudet
  • käytä vahvoja salasanoja
  • monivaiheinen kirjautuminen.

Entä miten Tuntinetissä on huomioitu tietoturva?


Meillä Tuntinetissä jokainen Tuntinettiin perustettu käyttäjä saa omat henkilökohtaiset tunnukset järjestelmään ja kertakäyttöinen salasana tulee vaihtaa ensimmäisellä kirjautumiskerralla. Yritykselle voi myös asettaa asetuksella että vaaditaan vahvoja salasanoja.

Voit myös erotella Tuntinetti-tilin käyttäjät pääkäyttäjiin ja normaalikäyttäjiin. Vielä suuremmassa yrityksessä työnjakoa voidaan helpottaa jakamalla myös yksikkökohtaisia käyttövaltuuksia, eli voidaan antaa esimiehelle oikeuksia tiettyihin osa-alueisiin.

Tuntinettiä käytettäessä selaimen HTTPS-yhteys on suojattu pankkienkin suosimalla SSL-salauksella. Lisäksi järjestelmässä on aikakatkaisu eli käyttäjän automaattinen uloskirjautuminen kun Tuntinettiä ei ole hetkeen käytetty.

Voit myös valita lisäominaisuuksista monivaiheisen kirjautumisen. Kaksivaiheisella tunnistautumisella voit paremmin suojata tärkeimpien työntekijöiden tilit. Kirjautumisen aikana työntekijä saa tekstiviestillä koodin jolla työntekijä pääsee kirjautumaan tililleen.


Tietoturvallista asioiden käsittelyä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti