keskiviikko 29. elokuuta 2018

Tulorekisteri tulee - oletko valmis?

Ihan kohta eli vuoden 2019 alussa käyttöön otetaan tulorekisteri. Ei hätää, me autamme ja tuemme Sinua ja yritystäsi Tuntinetissä tässäkin asiassa. 

Hienoa, että digitalisaatio etenee tälläkin saralla. Tulorekisteriin lähetetään tiedot suoraan järjestelmästä toiseen liittymärajapinnan kautta tai digitaalisella lomakkeella. Paperi-ilmoitus on äärimmäistäkin äärimmäisempi poikkeus.

Tulorekisteri 

  • Yksinkertaistaa ja selkeyttää työnantajien ilmoittamisvelvollisuuksia
  • Työntekijä saa ensimmäistä kertaa yhdestä paikasta reaaliaikaisen kokonaiskuvan palkka- ja etuustiedoistaan
  • Viranomaiset saavat tulorekisteristä vain sen tiedon, johon he ovat oikeutettuja
  • Tavoitteena on myös torjua ja ehkäistä harmaata taloutta

Kansallinen Tulorekisteri ja Tuntinetin one-click- palkanlaskenta

Tuntinetissä voit jatkossa lähettää ilmoituksen palkkatiedoista verohallinnolle sähköisesti palkanmaksun yhteydessä, viiden vuorokauden kuluessa maksutapahtumasta. Tämä korvaa Tuntinetissä aiemmin käytetyt viranomaisilmoitukset.

Tuntinetissä tiedotamme syksyn aikana lisää tulorekisterin käyttöönotosta ja tarvittavista valtuutuksista. Pysyhän kuulolla!

Verohallinnon seminaarit

Verohallinnolla on myös tulossa maksuttomia verkkoseminaareja jo syyskuussa 2018.
Niissä jaetaan tarkennettua tietoa tulorekisteristä.

Täältä löydät Verohallinnon verkkoseminaarien aikataulut ja  lisätietoja:
https://www.vero.fi/tulorekisteri/tietoa-meist%C3%A4/tietoa-tulorekisterist%C3%A4/tapahtumat/

Päättäjämme ovat todenneet tulorekisteristä  vm.fi -sivustolla seuraavaa:

”Tulorekisteri on tervetullut uudistus, joka helpottaa tavallisten suomalaisten asiointia viranomaisten kanssa. Palkansaaja voi jatkossa seurata ajantasaisesti omia tulotietojaan. Palkka- tai muita todistuksia ei jatkossa tarvitse toimittaa jokaiselle viranomaiselle erikseen. Tulorekisteri keventää myös yritysten hallinnollista taakkaa sekä mahdollistaa sosiaaliturvan uudistamisen, joka tukee palkkatulojen ja sosiaaliturvan parempaa sovittamista yhteen”, sanoo valtiovarainministeri Petteri Orpo.

”Tulorekisteri on mittavin julkisten palveluiden digitalisaation kärkihankerahalla toteutettavista uudistuksista. Tulorekisteri luo perustan työtulojen, sosiaalietuuksien ja verotuksen toimivalle ja kannustavalle yhteensovittamiselle. Rekisterin täysimääräinen hyödyntäminen muun muassa yhdessä perustulokokeilusta saatavien kokemusten kanssa avaa tietä 2020-luvun sosiaaliturvalle. Hallitus onkin jo käynnistänyt perusturvan ja toimeliaisuuden kokonaisuudistuksen valmistelun, sanoo julkisten palveluiden digitalisaatiosta vastaava kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti