perjantai 29. syyskuuta 2023

Laajennettua asiakaspalvelua

Seuraavassa lyhyessä tarinassa seurataan asiakasta nimeltä Laura, joka on asiakkaana Tuntinetti-nimisessä yrityksessä. Vaikka Tuntinetti on erikoistunut työajanseurantaan, Lauran kysymykset ja tarpeet ovat monipuolisempia kuin pelkkä työajanseuranta. 

Tämä tarina kertoo, kuinka yritys kohtaa tilanteita, joissa asiakkaat ovat kiinnostuneita laajemmista aiheista ja kuinka yritys voi pyrkiä auttamaan heitä parhaansa mukaan.

Kuvitellaanpa, että tarina alkaa Lauran pienestä kahvipaahtimosta, joka on juuri aloittanut toimintansa. Laura on innokas yrittäjä, joka arvostaa laatua ja haluaa tarjota asiakkailleen parasta mahdollista luomukahvia. Hän on myös Tuntinetin asiakas, jolla on käytössä heidän työajanseurantapalvelunsa.

Eräänä päivänä Laura alkoi huomata, että hänen kahvikaupallaan oli vaikeuksia houkutella asiakkaita. Hän päätti ottaa yhteyttä Tuntinetin asiakaspalveluun kysyäkseen neuvoa. 

Asiakaspalvelija, joka vastasi puhelimeen, kuuli Lauran huolen ja oli valmis auttamaan, vaikka aihe ei liittynytkään suoraan heidän ydinosaamiseensa. Tuntinetin asiakaspalvelija vastasi Lauralle ystävällisesti ja ehdotti, että Laura voisi hyödyntää sosiaalisen median alustoja ja verkkosivuja markkinoinnissaan. 

Hän kannusti Lauraa kertomaan tarinoita luomukahvistaan ja yrittäjäpolustaan, sillä tarinat voivat resonoida asiakkaiden kanssa. Hän ehdotti myös paikallista mainontaa ja yhteistyötä muiden paikallisten yritysten kanssa, mikä voisi lisätä kahvikaupan näkyvyyttä. Samalla hän lupasi käydä yhdessä Lauran kanssa läpi Tuntinetin toimintoja, jotka voisivat tukea Lauran yrittäjyyttä.

Laura oli kiitollinen avusta ja jatkoi keskustelua muiden aiheiden ympärillä, kuten kahvin laadun ja erilaisten kahvipapujen. Vaikka nämä aiheet eivät olleetkaan Tuntinetin omaa alaa, he olivat valmiita kuuntelemaan ja tarjoamaan ystävällistä apuaan Lauralle.

Loppujen lopuksi Laura oli tyytyväinen sekä työajanseurantaan että Tuntinetin asiakaspalvelun tarjoamaan ylimääräiseen tukeen. Vaikka Tuntinetin ydinosaaminen on työajanseurannassa, asiakaspalvelussa pystyttiin näkemään asiakkaan tarpeet laajempana kokonaisuutena ja auttamaan asiakasta menestymään yrittäjänä.

Tämä tarina kuvastaa yrityksen kykyä mukautua asiakkaiden tarpeisiin ja tarjota apua ja neuvoja, vaikka ne eivät koskisikaan omaa ydinliiketoimintaa. 

Tarina osoittaa myös, että hyvä asiakaspalvelu voi hyvin ulottua oman ydinosaamisen ulkopuolelle ja auttaa rakentamaan vahvoja ja kestäviä asiakassuhteita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti