perjantai 28. tammikuuta 2022

Silkkaa hermonsäästöä

Työvuorolistat tehtynä ja lähetetty, sitten siirryn kirjaamaan työtunnit työajanseurannan järjestelmään, käsittelen matkakulut matkalaskujärjestelmässä, ajan raportit ulos ja alan näpyttelemään aineistoa työntekijöille, kirjaan Tulorekisteriin ilmoitukset… 

Kuulostaako tämä tutulta? 

Lähden tutkimaan Tuntinetin sielunmaisemaa ja päätän aloittaa työvuorojen suunnittelusta. Vahvistan vuorot, sitten siirryn tarkistamaan työaikaraportit. Kappas, siellä tunnit jo näkyvät aivan kuten työvuorosuunnittelussa vahvistin. Tarkistan vielä matkakulut. Uuden vuoden uudet arvot on päivitetty kululajeihin, ja kirjaan nämä työntekijöille työaikaraporttiin. Enää puuttuu tuntien hyväksyminen ja sitten palkkoja laskemaan!

Siirryn viereiselle välilehdelle ja huomaan, että määrittämäni aikaväli on käytössä jo sielläkin. Mitään muutoksia ei siis tarvinnut tehdä. Valitsen työntekijät ja luon uudet palkkalaskelmat. Järjestelmä pyytää syöttämään maksupäivän, jonka se vie kaikille. Mitä ihmettä, eikö näitä tarvitsekaan syöttää yksitellen? Entäpä tunnit, onko ylityöt käsitelty, entä matkakulut? Kyllä vain, kaikki nämä ovat jo näkyvissä palkkalaskelmariveillä. Eli nyt vain palkkalaskelmat vahvistukseen ja maksatusaineistoa ajamaan.

Noudan maksatusaineiston ja hetken aikaa ihmettelen, miksi sen Yhteensä- summa näyttää erikoiselta. Sitten huomaan yhteenvedosta, että erotus syntyy ay-maksuista ja ulosotoista. Mitä ihmettä, eikö niistä täydykään ajaa erillisiä aineistoja? Ei näköjään tarvitse, siinähän ne yhteenvedolla näkyvät. 

Lähetän palkkalaskelmat ja totean, kuinka kätevästi jokainen saa oman laskelmansa näkyviin omalla tunnuksellaan.  

Ei muuta kuin palkat maksuun eli maksatusaineisto pankkiin ja vielä viimeiseksi ilmoitus verottajalle. 

Noudan aineiston Kausiraportit-näkymästä ja tarkistan vielä, että kyseessä on oikea maksupäivä. Kyllä vain eli aineisto eteenpäin.


Miten paljon aikaa (ja hermoja) säästinkään!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti